Hur kan markiser förändra mitt hus på Lidingö?

Många husägare ställs någon gång inför det faktum att man tycker att det hus man bor i tappar sin glans och man känner att en förändring vore på sin plats. Här talar vi alltså främst om husets exteriör snarare än interiör som ju ofta är ganska enkel att fixa till med hjälp av lite färg eller nya tapeter. Utsidan på huset blir både svårare och framförallt dyrare att ordna – ett hus tar lång tid att måla om och är dessutom ett ganska svårt jobb att genomföra för en vanlig människa.

Finns det då några andra knep som man använda sig av för att göra ett hus mer attraktivt på utsidan? Ja, här kan man nöja sig med att måla om – eller byta – fönster som ofta brukar få hela huset att ses i ett nytt sken. Ett annat tips är att man skaffar markiser och detta tips är också det mest effektiva. Vi kan här ta ett hus i exempelvis Lidingö utanför Stockholm som exempel. Just Lidingö är nämligen en ort där väldigt många mindre – och äldre – hus finns och där alltså således många av dessa är i behov av en snabbfix rent utseendemässigt.

Ett hus på Lidingö får ny karaktär av markiser

Vi tar här alltså ett hus på Lidingö som är byggt någon gång på femtiotalet och ommålat i mitten av nittiotalet och familjen som bor där har varken lust – eller råd – att åter ge sig på att måla om. Istället väljer man att montera markiser ovanför fönstren samt ovanför uteplatsen som är placerad på baksidan av huset på Lidingö och får genom detta fram i stort sätt ett helt nytt hus. Att montera markiser ger nämligen huset en känsla av lyx och flärd samt ett helt nytt intryck och karaktär. Dessutom ska man här inte ignorera den primära uppgiften för markiser – nämligen att ge skugga samt skydda mot solens farliga uv-strålar.

Här fokuserar vi dock på hur markiser kan förändra karaktären på ett hus på Lidingö och detta till en relativt billig kostnad – åtminstone ställt mot kostnaden för att måla om hela huset. Man kan här jämföra markiser med en tavla som man fäster på en vägg inuti huset – man målar ju ofta inte om bara för att man är trött på denna vägg, eller hur?

Istället kan det hjälpa med att man hänger upp en tavla för att nå denna förändring och samma sak går alltså att applicera till husets utsida men då får alltså markiser agera tavla och ändra utseendet. Det här gäller alltså oavsett om huset står på Lidingö eller om det är placerat någon annanstans i Sverige – markiser har ju samma fördelar oavsett var i Sverige man än bor.

Finns det då några nackdelar med markiser? Ja, det kan vara så att de är väldigt känsliga för kraftig vind och här gäller det alltså i första hand att man kontaktar en montör som reder ut huruvida huset på Lidingö – som vi hade som exempel – klarar av påfrestningarna från naturen.

Publicerat den
Kategoriserat som Solskydd