Dra nytta av en mäklare i Vasastan

Fler och fler personer i Stockholm agerar på ett annorlunda sätt mot hur man traditionellt gör vid en lägenhetsförsäljning. Kort sagt; fler personer väljer att sälja på egen hand och där man väljer bort en mäklare som representant för sitt objekt. Att man gör detta är lätt att förstå och det är bara att titta på den stegring av priser som man sett under senare år i Stockholm – man anser att en mäklare bara är en utgift och att man genom att slippa provision till en sådan också gör en större vinst.

Det vi kan säga gällande detta är att man i ska har en poäng – men att väldigt få lyckas nå sitt mål om att tjäna mer pengar. det som visat sig är nämligen att objekt som säljs med hjälp av en mäklare når ett högre slutpris än vad objekt som säljs utan en sådan gör – även med provisionen inräknad.

Vad beror då detta på? Jo, man glömmer nämligen bort att man i sammanhanget då man anlitar en mäklare även anlitar ett proffs. På samma sätt som man vid en renovering alltid får ett bättre jobb om man anlitar en snickare, en rörmokare eller en målare så får man också ett bättre slutresultat med hjälp av en mäklare. Detta oavsett om man säljer ett objekt i Vasastan, i Årsta eller på Södermalm – området i sig spelar ingen roll i Stockholm; det handlar om att man måste inse att man genom en mäklare också får en kunskap på köpet.

En kunskap som kräver erfarenhet och utbildning och som i de flesta fall också gör att man säljer sin bostad till ett väldigt mycket högre slutpris än vad man kunnat få till stånd på egen hand. Vi räknar nedan upp några avgörande punkter kring vad man får på köpet om man anlitar en mäklare för en försäljning i exempelvis Vasastan.

  • Kontakter och synlighet. Hur syns din bostad om du säljer på egen hand? Jo, på ett enda ställe. Säljer du din bostad i Vasastan med hjälp av en mäklare så kommer denna att exponeras på alla tänkbara sajter, den kommer att visas i annonser i tidningar och den kommer att skickas som mail till spekulanter som anmält intresse för objekt just i Vasastan.
  • Visningar. Visningar kommer att ske under vissa utvalda dagar – öppna sådana – och enligt spekulanternas önskemål. Det vill säga; du lämnar dina nycklar till din mäklare och kan sedan vara trygg med att denne visar din bostad i Vasastan då någon vill se den. Märk väl! Du blir naturligtvis informerad och kan säga både ja- och nej om det inte passar.
  • Fotografering och homestyling. I tjänsten om en mäklare får du på köpet också andra professionella yrkesmän i form av både inredare och fotograf – allt för att dels locka folk till din visning (snygga foton) och att de väl där också möts av en bostad med maximerad potential (professionell homestyling): något som i de flesta fall leder dit du vill – budgivning och ett högt slutpris!

Läs mer om mäklare, gå till denna sida: https://www.mäklarevasastan-5hb.nu/