Ett renoverat trapphus höjer värdet på huset

Hur trapphuset ser ut är viktigare än man tror. Det är det första man ser när man kommer in i en fastighet och det får gärna vara välkomnande. Därför är det viktigt att man sköter om trapphuset.

Ett trapphus ska se fräscht ut och lukta gott. Det höjer trivseln för både boende och besökare men ökar också värdet på fastigheten. Förutom regelbunden städning är det viktigt att man också renoverar och målar om trapphuset när det behövs.

Hur ofta man behöver måla om beror på bland annat på underhåll, slitage och underlag, men också vilken färg man tidigare använt. Underhåller man och låter en professionell målerifirma tvätta och laga väggarna emellanåt behöver man inte måla om trapphuset så ofta.

Återställa till originalskick

Funderar man på att måla om trapphuset och kanske även återställa det till originalskick, med rätt färgtyp och kulörer, ska man anlita den bästa målare i Stockholm som finns. Då är det viktigt att inte bara se till pris utan även ta hänsyn till referenser och tidigare uppdrag med att renovera och måla trapphus.

Att måla ett trapphus är speciellt och för att få ett hållbart och vackert resultat krävs kunskap och erfarenhet om byggnadsvård, och vilken kulör och färgtyp som ska väljas beroende på fastighetens ålder. Inte sällan måste måleriarbetet också utföras med en rad olika verktyg som svamp, roller och penslar i olika storlekar och modeller, för att uppnå rätt resultat. Ibland kan det också innebära dekorationsmålning eller renovering av detaljrika väggmålningar.