Vindsvåning Stockholm – vanliga frågor

Drömmer du om att bo ovanför molnen i Stockholm? Att bo i en vindsvåning i Stockholm är få förunnat – detta både sett till att det finns ett begränsat urval av sådana och sett till att det också handlar om en exklusiv bostad som kostar mycket pengar att köpa.

För de flesta så stannar det alltså vid en ren dröm, men om man har de pengar som krävs så kan det definitivt gå att göra verklighet av denna drömmen. Här nedan ska vi, genom att svara på några vanliga frågor, titta närmare på en vindsvåning i Stockholm och ge lite tips, råd och fakta om sådana. Enligt följande:

Vilka fördelar finns med en vindsvåning i Stockholm?

Den stora fördelen ligger i att det blir ett unikt boende. Du bor högst upp och du kan med detta också slippa insyn från grannarna – detta medan du själv får en panoramavy över hela vår huvudstad. Att vakna av att solen går upp och sprider värme i bostaden, ta en kaffe ute på terrassen och se hur allting nere på gatan börjar röra på sig. Det är beroendeframkallande!

Vilka nackdelar finns?

Priset är givetvis en nackdel då det handlar om stora summor. Där finns emellertid nästan en garanti på en värdeökning sett ur ett rent historiskt perspektiv och dessutom är det – som sagt – ovan ett boende som handlar om en investering i sig själv.

En nackdel kan givetvis vara om det inte finns hiss. En annan handlar om brandrisk och hur svårt det kan vara att evakuera sig i händelse av brand. På det stora hela dock: idel fördelar.

Hur hittar jag en vindsvåning i Stockholm?

Det är sällan mer exklusiva objekt läggs ut på Hemnet eller andra vanliga kanaler. Säljaren vet att han kommer att få de pengar han begär och behöver inte jaga en budgivning. Försäljningar sker mer diskret och via mäklare som byggt upp ett gott rykte.

Exempelvis Simon Crest är en sådan mäklare som genom åren kommit att specialisera sig på vindsvåningar och försäljningar av sådana. Söker du en sådan bostad så är det ett bra första steg att kontakta den mäklarbyrån och hamna i deras spekulantregister: det ger dig möjlighet till privata visningar och ständiga uppdateringar då objekt ska säljas.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad