Behöver du lite mera plats?

Vem behöver inte det? De allra flesta svarar nog ja på den frågan. Har du tillgång till en tomt som räcker till för att bygga ett Attefallshus i Stockholm? Grattis, då kan du få lite mera plats.

Plats kan vara en bristvara om man till exempel vill att långväga gäster ska ha någonstans att sova. Familjen hälsar på och de är många. Du vill såklart träffa dem så ofta som möjligt, men du vill också kunna erbjuda husrum. Avstå inte från att träffa de du vill träffa på grund av platsbrist. Se till att göra rum för dina nära och kära.

Det bästa med att bygga ett Attefallshus i Stockholm är att det ger dig mer umgänge, utan att det påverkar din boendemiljö. Du behöver inte längre bädda i hela vardagsrummet. Madrasser på golvet överallt? Slut med det.

Vad gäller för Attefallshus?

Vill man bygga en komplementbyggnad på sin tomt, för att använda som garage, studio, gästrum eller förråd, kan man bygga upp till 25 kvm utan bygglov. Det är den maximala totala ytan, och höjden på byggnaden får inte överstiga 4 meter. Byggnaden får inte placeras närmare än 4,5 meter från närmaste granne, annars måste man komma överens med berörd granne.

Vill man använda huset som en komplementbostad, gäller att det uppfyller kraven i Plan- och byggförordningen. Det finns Attefallshus i många olika modeller att välja på, klassiska hustyper eller mer moderna. Nyckelfärdiga. Har du sett ut var det ska stå någonstans är det bara att bestämma modell nu.