Byte av uppvärmning i din BRF

Bor du i bostadsrätt? Grattis. Lagom portioner av frihet och delat ansvar. Vill du att din BRF ska få sänkta värmekostnader? Inte? Då kan du sluta läsa här. Annars finns det tips att hämta här.

Kostnader för uppvärmning av fastigheter är ständigt bland de största utgifter fastighetsägare har. Trenden verkar inte heller peka nedåt utan kostnaden är fortsatt hög. I vår del av världen har vi åtminstone tre årstider då vi behöver uppvärmning inomhus vilket inte gör saken enklare.

Uppvärmning i en bostadsrättsförening behöver vara både så billig och så pålitlig som möjligt. Helst ska den inte heller kräva att någon är heltidsanställd för att sköta systemen. Det är inte omöjligt att lösa men det är inte heller en enkel ekvation. Tills man beaktar bergvärme som alternativ.

Installation, drift och kostnad

Att installera bergvärme för bostadsrättsförening är en stor investering. Det blir i längden också en stor besparing. Oavsett vilken annan uppvärmning du jämför med – direktel, fjärrvärme eller olja – sparar ni mycket pengar på att byta till bergvärme. Förutom kronor och ören handlar det också om att bergvärme är bra ur miljösynpunkt och nästan underhållsfritt.

Börja processen genom att ta kontakt med ett företag som har rätt kompetens och erfarenhet. Låt dem ta en titt på hur förutsättningarna ser ut för just er förening. Ni får en bedömning och en offert. Det troligaste är att ni kommer att bli positivt överraskade. Bergvärme är en stor affär att installera men en mycket enkel affär att underhålla och sköta.